LYD/FOTO: “MENNESKET I KLOSTERET” på Esrum Kloster åbner d. 24 marts

Lyd/foto:

MENNESKET I KLOSTERET – KLOSTERET I LANDSKABET

Mennesket i Klosteret – Klosteret i Landskabet er en række nye oplevelser, der tager udgangspunkt i klosterets storhedstid, hvor munke boede i det imponerende klosterkompleks. Du kan tage med på en rejse gennem historien, både indenfor bag klosterets mure og udenfor rundt i landskabet.

MENNESKET I KLOSTERET

Magien er tilbage på klosteret.
“Mennesket i Klosteret” er en ny, sanselig udstilling på hele klosterets første sal, en stemningsfuld oplevelse og et særligt indblik i klosterlivet.
Ved udstillingens start mødes man af nogle ringe, som repræsenterer livet, set i tid, på klosteret. Ringene bevæger sig i forskellig hastighed, og inden for 24 minutter vil man både opleve farverne fra solopgang og solnedgang, ligesom lyset i ringene ændrer sig fra dag til nat. Den yderste ring repræsenterer evigheden og lyser hele tiden.
Til tonerne af tidebønnerne bliver man inviteret ind i det allerhelligste – til munkenes tidebønner og messesant – og til en helt særlig og sanselig oplevelse gennem lyd og lys . Ialt 13 lysende søjler, som repræsenterer 12 munke og en abbed, kommer og går til tidebønner og fylder Abbedsalen med ophøjede toner.
I udstillingens højre rum kan man høre tanker på de mange sprog, som har fyldt klosteret. Og her kan man følge personlige fortællinger fra munken, abbeden og lægbroderen.
Publikum inviteres til at bevæge sig frit imellem udstillingselementerne og på den måde føle sig som en del af fællesskabet – med det, man nu bringer ind i det.

Projektet er lavet i samarbejde med YOKE og Dark Matters.

Radioen var med til udstillingens forpremiere fredag d. 23. marts kl. 15, og lørdag d. 24. marts åbner udstillingen dørene for første gang for offentligheden.

Hør talerne fra forpremieren på udstillingen med bl.a tale af klosterets direktør Arne Kvist Rønnest og forhenværende rektor fra Helsinge Gymnasium (Gribskov Gymnasium) samt se vores fotoserie fra optagelsen.

(vi udsender tillige video af talerne senere i weekenden)

Klik “play” og lyt til vores 4 lydfiler fra optagelsen:

Velkomst ved klosterets direktør Arne kvist Rønnest og tale af bestyrelsesformand for Esrum Kloster Susanne Larsen:

Tale af Jesper Harding fra YOKE:

Tale af Jens Anker Jørgensen:

Tale af Direktør for Esrum Kloster Arne Kvist Rønnest:

Fotoserie:

Lyd/foto af Sebastian og Bill Kaae – Mediehuset i Vejby

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.